середа, 16 січня 2008 16:51

Влада Німеччини заслала важкого підлітка на 9 місяців до Сибіру

Управління у справах молоді Гессена відправило 16-річного важкого підлітка на дев"ять місяців до Сибіру у вигляді покарання за численні провини і в цілях перевиховання, пише німецька Die Welt.

Разом з опікуном хлопець поселився в селі Сидельниково, куди ще не проникла цивілізація: там немає ні інтернету, ні телевізора, ні телефону, ні водопроводу. Добратися туди можна тільки на автомобілі або пішки.

Про все "засланцеві" доводиться піклуватися самому: колоти дрова, опалювати будинок, приносити воду. Повідомляється, що він вже побудував собі сільський клозет. Весь день підліток зайнятий побутовими справами.

Крім того, він зобов"язаний відвідувати школу, в яку доводиться ходити пішки за 2,5 кілометри, - взимку при сорокаградусному морозі. На уроках йому допомагає приїхавший з ним російськомовний опікун. Решту часу підліткові заборонено спілкуватися із сторонніми.

Підліток перевиховується по педагогічній системі подієвої педагогіки, або педагогіці переживань. Влада сподівається, що, повернувшись до Німеччини, він зможе почати нове життя. Як відзначив представник відділення у справах молоді округу Гиссен Стефан Беккер, Сибір для підлітка - останній шанс.

У школі, вдома, а також в установах для важких дітей і підлітків, він демонстрував крайню агресію. Він ранив декілька дорослих вихователів і навіть напав на власну матір.

Як пише Die Welt, перевиховання за системою подієвої педагогіки не є чимось винятковим. Проте зважаючи на крайні труднощі, які воно передбачає, виховуваний сам повинен зважитися пройти всі випробування.

Наголошується, що важкий підліток і його мати самі погодилися на Сибір. Вартість такого перевиховання в Росії в три рази дешевша, ніж в Німеччині. Щодня підліткові і вихователеві виділяється на двох 150 євро, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Влада Німеччини заслала важкого підлітка на 9 місяців до Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі