вівторок, 13 травня 2008 11:32

Влада М"янми торгує гуманітарною допомогою

Влада М"янми, що постраждала від урагану, торгує на ринках гуманітарною допомогою, отриманою від інших країн. Про це волонтери благодійних організацій повідомили газету The Telegraph

Волонтери, охочі роздавати предмети гуманітарної допомоги безкоштовно, вимушені ховатися від місцевої влади, тому що інакше речі віднімають і частково виставляють на продаж. "Ми знаємо, що з кожних десяти мішків рису, які вони візьмуть у нас, людям будуть роздані тільки чотири", - стверджують волонтери. В цей час в М"янмі сильно піднялися ціни на рис, і продавати його можна дуже вигідно.

Тим часом доступ іноземців на деякі території, які особливо сильно постраждали від урагану, в даний час закритий. Через це представники благодійних організацій не можуть самостійно доставляти туди гуманітарну допомогу.

Правляча в М"янмі військова хунта із самого початку з ваганням погоджувалася приймати гуманітарну допомогу від інших держав. При цьому, за офіційними даними, під час урагану 2 травня загинули 32 тисячі людей. Міжнародні експерти вважають, що число загиблих вже складає 100 тисяч, а доля ще 200 тисяч поки що невідома, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Влада М"янми торгує гуманітарною допомогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі