понеділок, 22 вересня 2008 14:15

Влада Москви ввела нові правила користування метро

Уряд Москви затвердив нові правила користування столичним метрополітеном. У новій редакції правил пасажирів зобов"яжуть в години пік слідувати вказівкам працівників метрополітену, а також пред"являти проїзні документи на першу вимогу, повідомляє РИА Новости.

Пасажирів підземки змусять показувати свої проїзні через випадки використання пільгових транспортних карт родичами тих, кому проїзні були видані. У випадку, якщо у співробітника метрополітену виникнуть сумніви в тому, що пасажир пройшов через турнікет по своїй картці, працівник підземки має повне право вимагати пред"явити йому проїзний. Колишньою редакцією правил передача проїзних квитків не заборонялася.

Відзначимо, що і до внесення змін до правил користування метрополітеном у пасажирів перевіряли проїзні - цим займалися співробітники міліції. Якщо виявлялося, що пасажир пройшов в метро по чужій пільговій карті, проїзний або вилучали, або оформляли правопорушення за безквитковий проїзд.

У нових правилах також встановлено точний вік, до якого діти мають право на безкоштовний проїзд в метро. У минулій редакції було відмічено, що йдеться про дітей дошкільного віку, тепер же встановлено обмеження - для безкоштовного проїзду дитина повинна бути не старше 7 років.

Ще одне нововведення - це заборона на приватну торгівлю проїзними або окремими поїздками, що процвітає в години пік на станціях з великим пасажиропотоком, коли біля кас шикуються великі черги. Також офіційно заборонена діяльність ворожок, жебраків, продавців, обмінників та скупників.

Зараз ви читаєте новину «Влада Москви ввела нові правила користування метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі