субота, 18 серпня 2007 11:47

Влада Китаю наказала журналістам освітлювати тільки хороші новини

Власті Китаю вимагають від журналістів повідомляти тільки хороші новини. Газети і журнали тепер повинні розповідати про те, що жити з кожним днем стає краще. Це стосується всіх сфер, зокрема екології і транспорту.

Журналістам заборонено проводити власні розслідування: з"ясовувати, наприклад, якість вироблених в країні товарів і продуктів. Не можна також показувати переповнені автобуси і незадоволених осіб людей. Таке рішення влади Китаю ухвалили перед черговим з"їздом компартії.

Керівництво країни відправило до в"язниці одного з лідерів забороненої демократичної партії. Його звинувачують в закликах до скидання уряду. Демократові загрожує чотири роки в"язниці.

Тим часом в останні тижні в Китаї відбулося декілька серйозних інцидентів, які власті всіма силами хотіли замовкнути. Це і розповсюдження серед домашніх тварин небезпечного вірусу і обвалення моста, що будується, в провінції Хунань, коли загинули декілька десятків чоловік. А також скандал з приводу іграшок, які містять небезпечні речовини.

Організація "Репортери без меж" тим часом вимагає від Китаю негайно звільнити з в"язниць 50 правозахисників. Варто нагадати, що наступного року в Пекіні пройде Олімпіада. Деякі країни, включаючи США, вже призвали її бойкотувати, повідомляє "Відлуння Москви"

Зараз ви читаєте новину «Влада Китаю наказала журналістам освітлювати тільки хороші новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі