пʼятниця, 28 березня 2008 14:29

Влада Дагестану впевнена, що пожежа на нафтобазі не була терактом

Тільки десь о полудні 28 березня пожежникам вдалося локалізувати займання на нафтовій базі в Махачкалі (Республіка Дагестан, РФ). Боротьба з вогнем тривала майже 18 годин.

"На місці працює криміналістична група. Не зважаючи на те, що ємкості, які горять, зруйновані, витоку нафтопродукту немає", - повідомив РИА "Новости" представник прес-служби Головного управління МНС Росії по Дагестану.

Цистерна з нафтопродуктами вибухнула напередодні на нафтобазі, що належить ВАТ "Дагнафтопродукт". На момент спалаху в резервуарі знаходилося 6 тисяч кубометрів нафти.

На місце події виїхали всі пожежні розрахунки столиці Дагестану і один пожежний поїзд. Їм вдалося відігнати на безпечну відстань склади з іншими цистернами і таким чином не допустити спалаху довколишніх об"єктів. У зону надзвичайної ситуації також прибули спецавтомобілі АВ-40 з Будьоннівська Ставропольського краю і Грозного Чеченської Республіки з 12 тоннами піноутворювача.

В результаті пожежі постраждала молода жінка-оператор. Зараз з опіками четвертого ступеня вона перебуває в республіканському опіковому центрі, її стан оцінюється як критичний, лікарі роблять все можливе, щоб врятувати їй життя.

Причини пожежі до цього часу не встановлені. За інформацією агентства "Кавказький вузол", попередня причина спалаху - утворення іскри при плановому огляді заповнення ємкості з танкера.

В той же час працівники ОАО "Дагнафтопродукт" вважають не обґрунтованими версії про займання нафти від іскри при зіткненні кришки резервуару з самою ємкістю або унаслідок короткого замикання лічильника.

Як заявили в прес-службі МВС Дагестану, вибух на нафтобазі в Махачкалі, що стався 27 березня, "не є терактом, а був викликаний помилкою оператора".

Співробітники ГУ МНС по Дагестану вважають, що причину виникнення пожежі можна встановити після того, як догорять частини нафтопродукту, що залишилися, і до роботи приступить екстрена криміналістична група, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Влада Дагестану впевнена, що пожежа на нафтобазі не була терактом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі