понеділок, 24 листопада 2008 09:55

Влада Афганістану заявляє про загрозу гуманітарної кризи

Цієї зими на Афганістан чекає гуманітарна криза, якщо світова спільнота не надасть йому екстрену допомогу в забезпеченні продовольством та в області охорони здоров"я, заявив на зустрічі з главами іноземних дипмісій та міжнародних організацій віце-президент країни Мохаммад Карім Халілі.

За його словами, який тиждень тому завершив свою поїздку провінціями Бадгіс, Фарьяб, Пактія, Дайкунді та Гор, "цією зими більше шести мільйонів афганців можуть зіштовхнутися з голодом", якщо світова спільнота не надасть в розпорядження афганського керівництва обіцяні влітку цього року 404 мільйони доларів.

Халілі відзначив, що голод і зубожіння населення призведе до "розширення зон тероризму та збільшення посадок нарковмісних культур".

Він закликав представників більш ніж 30 країн та організацій, присутніх на цій зустрічі, виробити спільну стратегію допомоги Ісламській Республіці в умовах наступаючої зими.

Заклик віце-президента підтримав і заступник спецпредставника ООН зі сприяння Афганістану (UNAMA) Крістофер Александер, який також закликав міжнародне співтовариство допомогти Афганістану, зокрема в області охорони здоров"я.

За словами Александера, в даний час 129 афганських повітів гостро потребують кваліфікованого медичного обслуговування і ліків, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Влада Афганістану заявляє про загрозу гуманітарної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі