вівторок, 19 лютого 2008 09:27

Вкрадені у Цюріху картини знайдені на стоянці психіатричної клініки

 Чотири полотна імпресіоністів, вкрадені 10 лютого з колекції Фонду Еміля Бюрле, виявлені в ніч на вівторок в автомобілі, припаркованому на стоянці психіатричної клініки в Цюріху.

На автомобільній стоянці в ніч на вівторок працювали поліцейські, що не допустили представників ЗМІ за оточення. Проте одна з свідків, що опинилася поряд з машиною, повідомила, що бачила, як з автомобіля витягнули картини, поклали у поліцейську машину і відвезли. Офіційно представники поліції Швейцарії поки не підтвердили, але й не спростували інформацію про знаходження картин.

10 лютого незадовго до закриття музею Фонду Еміля Бюрле у Цюріху у приміщення галереї увірвалися троє озброєних людей в масках і забрали чотири картини: "Маки в околицях Ветея" Клода Моне (1879), "Хлопчик в червоному жилеті" Поля Сезанна (1888), "Граф Лепік з дочками" Едгара Дега (1871) і "Квітуча вітка каштана" Вінсента Ван Гога (1890). Крадіжка з музею у Цюріху стала однією з найбільших в історії Європи - вартість викрадених полотен оцінюється в 164 мільйони доларів (180 мільйонів швейцарських франків), пише у вівторок газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Вкрадені у Цюріху картини знайдені на стоянці психіатричної клініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі