пʼятниця, 08 червня 2007 10:29

Визначили краще місто в Україні

Визначили краще місто в Україні
 Вчора оголосили рейтинг найкомфортніших міст для життя в Україні. Підсумки дослідження, проведеного журналом новин "Фокус", показали, що найкраще жити в Івано-Франківську, на другому місці Київ, третю позицію поділили Дніпропетровськ, Тернопіль і Чернівці.

У рейтингу брало участь 50 міст. Учасники оцінювалися по 5-бальній шкалі за 11 критеріями: розвиток інфраструктури, рівень злочинності, екологічна ситуація, інвестиційна і туристична привабливість, рівень безробіття, середня зарплата, доступність житла тощо.

Перше місце Івано-Франківську забезпечили стабільні "четвірки" з усіх критеріїв відбору. Київ не переміг у рейтингу через два різкі провали - столиця отримала нижчі бали за дороге житло і погану екологічну ситуацію.

У рамках дослідження, також визначили кількох переможців у додаткових номінаціях. Київ став найпривабливішим містом України для інвестицій, Переяслав-Хмельницький - екологічно найчистіше місто з найдешевшим житлом, у Одесі найнижчий рівень безробіття, у Сімферополі найдешевші комунальні послуги, Коломия (Івано-франківська область) - найбезпечніше місто, у Енергодарі (Запорізька область) найкраще розвинена інфраструктура,  а Судак - місто з найвищим культурним потенціалом.

Зараз ви читаєте новину «Визначили краще місто в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі