понеділок, 21 квітня 2008 13:49

Визначено найбезглуздіші смерті

Визначено найбезглуздіші смерті
Премія Дарвіна – один із проявів інтернет-гумору. Як пишуть її засновники, "це данина пам"яті тим представникам роду Гомо Сапієнс, які зробили справжній вклад у розвиток генофонду людства, самоусунувшись із нього". Доведено: деякі з представлених на сайті розповідей вигадані від першого до останнього слова (для них є розділ "Міські легенди"), проте багато історій-лауреатів премії – справжнісінькі. Лауреатами зазвичай стають випадки найбезглуздіших у світі смертей, повідомляє rate1.com.ua.

1. У "швидку допомогу" надійшов дзвінок від чоловіка, який повідомляв, що з його сусідом трапилась біда. Невдаха вирушив в останню путь через електропилораму. А сталося це так. Чоловік вирішив зрізати дерева навколо свого будинку, тож встановив пилораму під стовбуром розлогого дуба і ввімкнув її. Потім він вирішив спиляти суху верхівку і виліз по драбині на дерево. Проте посковзнувся, не втримався й полетів прямісінько на ріжучий диск пилорами. Патологоанатоми, приїхавши, знайшли розчленований труп.

2. Наступна історія буде особливо цікава тим нашим співвітчизникам, які люблять тишком-нишком присвоювати чорні та кольорові метали, зрізаючи свій нехитрий врожай зі стовпів електропередач і виколупуючи з асфальту каналізаційні люки.

"Винахідливий" мешканець чеського містечка Затек вирішив вкрасти сталевий кабель із покинутого зерносховища. Довжелезний дріт був міцно прив"язаний, а кінець його губився у темній глибині шахти зерносховища. Чоловік довго перерізав кабель "болгаркою". Після тривалих зусиль йому це вдалося, але противага, котра втримувала кабель, послабилась. Тож крадій-невдаха разом з кабелем, розвинувши неабияке прискорення, полетів у темну безодню зерносховища.

3. 50-річний мешканець Нью-Йорка вирушив полювати на птахів зі своїми приятелями і вірним чотирилапим супутником. Коли мисливці зупинилися на перекур, вони помітили величезну кістку, яку собака звідкись приніс у зубах. Це була оленяча нога. Господар собаки спробував відібрати трофей, проте його пес, як і кожен собака при здоровому глузді, здобичі не віддавав. Тоді розлючений чоловік схопив рушницю і почав вимахувати нею, мов ключкою, перед носом собаки. Якоїсь миті рушниця, за всіма законами жанру, вдарилась об землю і вистрілила, смертельно поранивши горе-мисливця. Залишається додати, що в цій історії жоден пес не постраждав.

4. Троє сильних і здорових випускників середньої школи вирішили трохи відпочити, перш ніж знову взятися до граніту науки. Вирішено було провести кілька днів у будиночку бабусі одного з юнаків. Все було чудово – і бабуся не набридлива, і погода добра, проте одна із трьох сосен у буквальному розумінні затьмарювала життя молодих людей. Тому хлопці постановили зробити добре діло і зрубати 15-метрове дерево. Для цього вони придумали складну систему із мотузок, якими збирались утримати сосну від падіння на бабусин будиночок. Згідно з планом, юні інженери обв"язали стовбур об"єкта мотузкою, кінці якої перекинули через верхні гілки двох сусідніх сосен, після чого прив"язали до себе. Двоє мали тягти за мотузки, а третій – пиляти дерево. Сказано – зроблено, тож хлопці взялись до діла. Як вони й гадали, стовбур впав, не зачепивши будиночка. Проте юнаки не врахували, що сосна важила кілька центнерів. Падаючи, вона потягла мотузки, якими були обв"язані хлопці. Їх підхопило й підкинуло на гілки сусідніх дерев, а потім юнаки востаннє відчули земну твердь, приземлившись із чималої висоти.

5. 23-річний хлопець, що захоплювався пірсингом і мав його вдосталь, вирішив під"єднати клеми робочого тестового обладнання до пірсингу на своїх грудях. Замкнув коло і натиснув кнопку. Ні рятівна служба, ні колеги не змогли повернути бідолаху до життя.

6. Одного ясного зимового дня весела компанія ненудно проводила час, ганяючи лісом на снігоходах і попиваючи міцні напої. Раптом (просто як у казці!) перед ними вигулькнув маленький кролик. Незважаючи на те, що він не вигукував "Ох, як же я запізнююсь!" і "Що скаже королева!", молоді люди кинулись за ним. Один по одному всі переслідувачі сходили з дистанції. Не здався лише один. Хлопець затято мчав за кролем через ліс і майже наздогнав його, проте кмітливий утікач заскочив у водовідвідну трубу, що лежала вздовж дороги, а його переслідувач навіть не встиг загальмувати. Бензобак, розташований якраз у передній частині снігоходу, від сильного удару вибухнув, і чоловіка відкинуло на 50 метрів. Доля кролика невідома.

7. Лідія, молода вчителька біології з Софії, зі своїм чоловіком і товаришем їхала додому. Ніщо не віщувало біди, хіба те, що вони верталися з поминок. Раптом машина заглухла посеред дороги. Свідки кажуть, що ці троє почали заливати якісь рідини до бензобаку. Досі точно невідомо, що це були за речовини; на пляшках лишилися написи "Діетил" та "Метанол". Звідки ці небезпечні легкозаймисті рідини взялись у багажнику легковика? Лідія була заповзятою шанувальницею хімії – можливо, відповідь криється тут... Як би там не було, гарячий коктейль вибухнув. Лідія за незнання хімії поплатилась головою, інші учасники історії зазнали серйозних травм, але вижили.

8. Спритний лісозаготівник вирішив використати свій пікап як тимчасовий кран, щоб підняти на пагорб величезне звалене у річку дерево. Для цього він скористався мотузкою, прив"язавши нею стовбур до машини. Проте він не врахував того, що дерево суттєво перевищує за масою пікап. Однією ногою чоловік стояв на дорозі, а іншою натискав на педаль газу. У цій ситуації дерево відіграло роль якоря і потягло авто донизу. Відкриті двері вдарили чоловіка, і його змело у вир.

9. Девід спускався засніженим схилом італійського гірського курорту на захисній подушці, які кріплять до бар"єрів безпеки обабіч лижного спуску. Іронія долі! Молодик на великій швидкості налетів на ті самі бар"єри, від яких відірвав захисну подушку кілька годин тому. Хлопець помер на місці від отриманих травм.

Зараз ви читаєте новину «Визначено найбезглуздіші смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі