середа, 17 вересня 2008 16:35

Визначені можливі претенденти на "Оскар"-2009

Німецька історична драма "BaaderMeinhofKomplex", що оповідає про терористичну групу, що існувала в 1970-х роки, була названа в числі претендентів на премію "Оскар" в номінації "Кращий іноземний фільм", повідомляє ВВС.

Стрічка Улі Едела, наповнена кривавими сценами і вбивствами, була вперше представлена в Мюнхені у вівторок. Головні ролі в картині зіграли Моріц Бляйбтрой і Мартіна Гедек.

Можливим суперником картини стане інший німецькомовний фільм австрійського виробництва під назвою "Реванш". Стрічка Геца Шпільмана, що розповідає про провину і помсту, вже отримала декілька міжнародних нагород цього року. У фільмі зіграли Майкл Хейсс, Андреас Люст і Ірина Потапенко.

За найпрестижнішу нагороду також битимуться шведська картина "Моменти, що тривають вічно" режисера Жана Троєлла, Бразильська драма Бруно Баррето "LastStop 174" і робота бельгійця Булі Ланнерса "Ельдорадо".

Церемонія вручення кінопремії "Оскар" пройде 22 лютого 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Визначені можливі претенденти на "Оскар"-2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі