понеділок, 02 березня 2020 20:23

Виживання буде наступним нашим викликом, стоїмо на порозі великої руїни - Сергій Дацюк

Виживання буде наступним нашим викликом, стоїмо на порозі великої руїни - Сергій Дацюк
Сергій Дацюк: Якби президент слідкував за ситуацією, мав би створити кризовий штаб, закликати населення затягти паски. Фото: Тарас Подолян

Ми покладаємось на демократію. Під час революції та війни це неправильно. Якщо й далі використовуватимемо демократичні процедури, місце України - на смітнику історії.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить філософ Сергій Дацюк.

"Є багато альтернатив. Щоб здійснити будь-яку з них, потрібне цілісне громадянське суспільство. Попередня влада його розколола. Політичні сили мають свої канали і розхитують українців щохвилини. Також проти нас працює Захід. Нахабно вимагає оплату за антиросійські санкції у вигляді нашої землі, стратегічних підприємств.
Зазвичай основний тягар на себе беруть міста. Вони зберігають культуру, діяльність інфраструктури. А села годують. Коли відбувається функціональна фрагментація, це не працює. Країна перестає належати її жителям, неможливо підтримувати життєдіяльність держави. Виживання буде наступним нашим викликом. Підготуватись до нього майже неможливо - лише емігрувати. Які ресурси ви не мали б, вони не допоможуть, коли відключать воду та електрику. Перебуваємо на порозі великої руїни", - вважає філософ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні треба повернути внутрішню єдність, без неї не зможемо протистояти Росії - філософ

За його словами, у нас немає обліку інфраструктурної зношеності, аналізу екологічної ситуації.

"Відсутні плани відновлення Дніпра, інших річок, лісів. Ми нічим не управляємо. Кабмін говорив, що у нас буде 40 відсотків зростання внутрішнього валового продукту за п'ять років. А виявилося, за останній квартал він зріс лише на 1,5 процента. Уряд каже, що передбачив це сповільнення. Як при цьому можна було говорити про зростання у 40 відсотків? Коли міністри брехали - у першому випадку чи в другому? Якби президент слідкував за цими речами, мав би створити кризовий штаб, закликати населення затягти паски. Це дика неадекватність. Під час кризи вони просто втечуть із країни, залишивши людей напризволяще", - додає він.

Повне інтерв'ю з Сергієм Дацюком читайте у журналі "Країна" від 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Виживання буде наступним нашим викликом, стоїмо на порозі великої руїни - Сергій Дацюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі