четвер, 05 квітня 2007 19:08

Виявлено перший вірус, що уражує iPod

Російський розробник систем захисту від вірусів, хакерських атак і спаму "Лабораторія Касперського" виявив перший вірус, що заражає музичні плеєри iPod. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Вірус, що отримав назву Podloso, є файлом, здатним запускатися і працювати на музичних плеєрах iPod. Для роботи вірусу потрібно, щоб на плеєрі iPod була встановлена операційна система Linux. Після запису на iPod користувача шкідлива програма встановлює себе в теку, що містить демоверсії програм. Автоматичний запуск Podloso неможливий і повинен проводитися користувачем.

Після запуску шкідлива програма сканує жорсткий диск плеєра і заражає всі виконувані файли у форматі .elf. При спробі запуску таких файлів вірус виводить на екран пристрою повідомлення: "You are infected with Oslo the first iPodLinux Virus".

Проте Podloso не представляє реальної загрози. Вірус відноситься до шкідливих програм класу proof-of-concept (концептуальні віруси), які створюються, як правило, для того, щоб довести саму можливість зараження тієї або іншої нової платформи, сообщает РБК
Зараз ви читаєте новину «Виявлено перший вірус, що уражує iPod». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі