пʼятниця, 30 листопада 2007 12:00

Виявлено нове смертельно небезпечне захворювання

Виявлено нове смертельно небезпечне захворювання
У Англії виявлено збудники смертельно небезпечного захворювання – особливі бактерії MRSA, які блокують імунну систему людини і вражають легені, руйнуючи їх тканину. Найтривожніша властивість цього захворювання полягає в тому, що протягом тривалого часу воно жодним чином не виявляється. Коли з"являється можливість поставити діагноз, людина, зазвичай, вже приречена на смерть.

На думку доктора Марини Морган, нещодавно відкритий вид мікроорганізмів легко передається від людини до людини. Стійкий до метицилліну золотистий стафілокок MRSA – це досить поширена бактерія, носіями якої є мільйони людей. Судячи з усього, в Британії зафіксована її специфічна мутація, яка зробила цей мікроорганізм нечутливим до дії антибіотиків.

Раніше цей вид бактерій прийнято було вважати типовим збудником так званих " інфекцій лікарень", проте захворювання, що викликається ним, давно вийшло за межі клінік, повідомляє Дейта.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Виявлено нове смертельно небезпечне захворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі