понеділок, 23 червня 2008 13:30

Виявлено нелегальний нафтопровід з України до Росії

Виявлено нелегальний нафтопровід з України до Росії
У Луганській області виявили незаконно прокладений через українсько-російський кордон трубопровід для перекачування палива.

Недалеко від річки Северський Донець прикордонники затримали 25-річного жителя міста Суходольськ, який знаходився біля бортового УАЗа з ємкістю для перевезення палива.

Порушник за допомогою помпи перекачував з Росії дизельне паливо. У такий спосіб він встиг доставити до України 2 тонни солярки.

Для перекачування палива по дну річки був прокладений трубопровід з пластикової труби діаметром в 60 м. До труби був приєднаний гумовий шланг, до якого приєднувалася помпа. Загальна довжина трубопроводу складала 150 м.

Правоохоронці знищили нафтопровід, а автомобіль, солярку, помпу і шланг передали в митницю. Інцидент оцінили на суму 30 тис. грн. Контрабандиста притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року, луганські прикордонники відділу прикордонної служби Краснодон виявили підпільний трубопровід, що сполучає Україну і Російську Федерацію.

Раніше, в червні 2007 року також луганські прикордонники виявили рів завдовжки 50 метрів, що виходить до річки Северський Донець, і 30-метрову пластикову трубу діаметром 8 сантиметрів. Підпільний нафтопровід готувався до прокладання через річку Северський Донець, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Виявлено нелегальний нафтопровід з України до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі