вівторок, 31 липня 2007 11:19

Виявлені причини масового зараження ВІЛ у Киргизії

Причиною зараження дітей ВІЛ у Киргизії стало багаторазове використання медичними працівниками одноразових мединструментів. Про такі висновки колегії Міністерства охорони здоров"я республіки, що відбулася напередодні, повідомив міністр охорони здоров"я Киргизії Туйгунаали Абдраїмов.

"За припущенням комісії, при лікуванні хворих багато разів використовувалися підключичні катетери", - сказав він.

Міністр повідомив, що в результаті роботи спеціальної комісії Мінохоронздоров"я з"ясувалися деякі подробиці надзвичайної події. За даними лікарів, джерелом зараження могло стати "немовля, яке тривалий час лікувалося в Ноокатській територіальній лікарні і в дитячому інфекційному відділенні Ошської міської дитячої клінічної лікарні. Під час перебування в цих лікарнях вірус у дитини виявлений не був".

За час лікування з хворим малюком контактувало 761 дитина. Всі вони пройшли додаткове обстеження, під час якого Віл-інфекція виявлена ще у 8 немовлят у віці від 12 до 18 місяців, які лікувалися в Ноокатській територіальній лікарні і Ошськой дитячій лікарні разом з інфікованою дитиною.

Крім того, вірус імунодефіциту виявлений також у лікаря, який контактував з дітьми, і у однієї матері. Всього заражено 11 чоловік, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Виявлені причини масового зараження ВІЛ у Киргизії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі