понеділок, 14 січня 2008 12:38

Виявлені корисні для жінок властивості соку журавлини

Ізраїльський учений Ітжхак Офек з медичного факультету Університету Тель-Авіва виявив, що два стакани соку журавлини на день запобігають виникненню інфекції сечовивідних шляхів у жінок.

Упродовж двадцяти років Офек займається вивченням популярного засобу народної медицини. Раніше він виявив великі молекули, що не піддаються діалізу, які формують тефлон-подібну плівку на поверхні ротової порожнини. І саме з її допомогою цей учений у середині 90-х років запропонував боротися з карієсом.

Також він довів ефективність соку журавлини у викорінюванні головної причини виразки шлунку - бактерій Helicobacter Pylori. Цього разу ефективну дію мали поліфеноли, які за антибактеріальною дією не поступаються антибіотикам.

А зараз ізраїльський учений виявив, що два стакани соку журавлини в день дуже ефективні в профілактиці інфекції сечовивідних шляхів у жінок. Що стосується чоловіків, то автор дослідження їм теж рекомендує вживати цей корисний напій, правда не може стверджувати, що це настільки ж ефективно, повідомляє Взгляд.
Зараз ви читаєте новину «Виявлені корисні для жінок властивості соку журавлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі