четвер, 27 грудня 2007 16:29

Витвори мистецтва на $ 5,33 мільярда продав будинок Sotheby"s

Аукціонний будинок Sotheby"s назвав підсумкову цифру продажів творів мистецтва за 2007 рік: 5,33 мільярда доларів. та цифра вище за торішній результат на 46 відсотків.

Успіхи аукціоністів, головним чином, пов"язані зі зростанням цін, що продовжується, на роботи художників післявоєнного покоління. За минулі 11 років сегмент "Contemporary art" за об"ємом продажів виріс вчетверо. Проте, експерти не схильні давати оптимістичні прогнози наступного року. В усякому разі, американські учасники ринку навряд чи будуть так само активні: іпотечний і такий, що послідував за ним банківські кризи зменшать їх купівельну спроможність. В той же час завдяки "новій хвилі" колекціонерів, вихідців з Росії, Індії, Китаю і з Близького Сходу, арт-ринок все одно продовжить рости.

У 2007 році Sotheby"s фіксував ціни на найкрупніші лоти удвічі частіше, ніж в попередньому році. Найбільшим успіхом року для будинку виявився продаж полотна Френсіса Бекона з боєм биків: при гарантованій ціні в 35 мільйонів доларів картина пішла за 46 мільйонів. Найкрупніша операція, що не відбулася, - картина Вінсента Ван Гога, що залишилася непроданою, оцінювалася в 28-35 мільйонів.

Будинок Christie"s, найбільший аукціоніст в світі, планує оприлюднити свої підсумки 2007 року в першій половині січня 2008-го, відзначає агентство Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Витвори мистецтва на $ 5,33 мільярда продав будинок Sotheby"s ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі