вівторок, 04 травня 2021 12:58

Вітряна погода утримається до завтра

Вітряна погода утримається до завтра
5 травня в Україну прийде антициклон. Фото: pexels.com

5 травня в Україну прийде антициклон Trudi і принесе тепло.

"Найближча ніч все ніяк не захоче відпускати від себе заморозки, як у наших піснях козак дівчиноньку – все пригортає та й пригортає аж до ранку. Заморозки на ґрунті ймовірні в північних областях, східних, центральних, а хвилі холоду можуть дістатися вночі навіть Запоріжжя та Херсонської області. Проте все ж вдень козаку – на коня, дівчиноньці – поратися коло квітів, а тому нічний холод проженуть комфортні максимальні +15 ...+20°С", - написала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

Але при цьому в Україні спостерігатиметься поривчастий вітер, переважно південно-західного напрямку.

"Погоду визначатиме антициклон на ім'я Trudi, тому суттєвих опадів 5 травня не буде в більшості областей. А ось до західної частини підійде фронтальна вологість, там пройдуть дощі з грозами. Надвечір опади доберуться до Вінниччини", – попередила Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не довго раділи теплу: в Україну йдуть дощі та похолодання

У Києві повітря прогріється до +20°C. Буде вітряно.

У другій половині тижня в Україні дощитиме.

4 травня погода в Україні буде сонячною і теплою. Але вночі можливе повернення заморозків. За прогнозом Українського гідрометцентру, вдень максимальна температура сягне +18°, але вночі опуститься до +3°.

Зараз ви читаєте новину «Вітряна погода утримається до завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі