пʼятниця, 14 вересня 2007 09:58

Вітренко звинувачує Цушка у політичних репресіях

Прогресивна соціалістична партія обвинувачує Міністерство внутрішніх справ у політичних репресіях.

Про це повідомила прес-служба партії.

"Найгубішим чином порушуючи Конституцію України, Європейську Конвенцію із захисту основних прав і свобод, закон України "Про вибори народних депутатів України", МВС України почало сплановану акцію політичних репресій проти активістів Прогресивної соціалістичної партії України, перешкоджаючи їм у проведенні передвиборної агітації", - сказано в заяві прес-служби.

ПСПУ заявляє, що працівники міліції неодноразово незаконним чином затримували активістів партії, не пред"являючи необхідних документів, загрожували фізичною розправою, відмовлялися прийняти заяву уповноваженого про грубе порушення міліцією закону про вибори депутатів Ради.

Зокрема, за даними прес-служби, у Донецьку без пред"явлення будь-яких обвинувачень міліція заарештувала кандидата в депутати Ради від ПСПУ Бориса Ткаченка.

"Міліція його побила, так само, як і незаконно застосувала силу стосовно Ткаченка Бориса Васильовича, заарештувавши його", - сказано в заяві прес-служби.

ПСПУ заявляє, що подібні дії з боку МВС - спланована акція, мета якої - перешкоджання веденню агітації активістами партії.

"Прес-служба ПСПУ очікує від Президента Ющенка, прем"єр-міністра Януковича, міністра внутрішніх справ Цушка, Генерального прокурора Медведька вживання негайних заходів щодо притягнення до відповідальності працівників міліції, які перевищили свої повноваження, і незаконно заарештували кандидатів у народні депутати України від ПСПУ, застосували до них фізичну силу, і забезпечення активістам ПСПУ безперешкодного проведення законної агітації", - сказано в заяві, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко звинувачує Цушка у політичних репресіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі