четвер, 10 січня 2013 14:43

Вітчизняні вищі навчальні заклади катастрофічно втрачають довіру абітурієнтів

Вітчизняні вищі навчальні заклади катастрофічно втрачають довіру абітурієнтів
Фото: tsn.ua

Найбільше українських студентів навчаються у Росії, Німеччині та Польщі. За останніми даними інституту статистики ЮНЕСКО за 2010 рік, у вказаний період за кордоном навчалося близько 35 тисяч українських студентів.

Отримати вищу освіту у Росії вирушили трохи менше 12,8 тис. українців. На другому місці - Німеччина (туди приїхали 6,4 тис. студентів), замикає трійку лідерів Польща (3,2 тис. українських студентів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН назвали найбільш популярні серед вступників виші

Окрім того, у топ-10 країн, куди їдуть на навчання українці, увійшли США, Франція, Чехія, Італія, Угорщина, Австрія, Великобританія.

Зазначимо, що українські виші втрачають авторитет в очах студентів. Так, за даними нещодавнього соціологічного опитування, майже половині випускників і працедавців важко назвати хоч один український вищий навчальний заклад, що відповідає міжнародним університетським стандартам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держзамовлення з технічних спеціальностей може бути невиконане

Втім, популярність навчання за кордоном зростає з року в рік в усьому світі. За даними ЮНЕСКО, всього в 2010 році 3,6 млн. студентів здобували вищу освіту за межами своєї держави. Для порівняння, в 2000 році в світі налічувалося близько 2 млн. міжнародних студентів.

 

Зараз ви читаєте новину «Вітчизняні вищі навчальні заклади катастрофічно втрачають довіру абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі