четвер, 19 липня 2007 20:39

Висунуто звинувачення проти другого підозрюваного в терактах в Глазго і Лондоні

Влада Великобританії в четвер, 19 липня, висунула звинувачення проти йорданського лікаря Мохаммеда Аша, заарештованого за підозрою в підготовці і проведенні невдалих терактів в Лондоні і Глазго в кінці червня 2007 року.

Мохаммеда Аша звинувачують в участі в змові з метою проведення вибухів, які могли представляти загрозу життю і здоров"ю людей.

В п"ятницю, 20 липня, Аша має з"явитися перед магістратським судом Лондона, де як очікується, йому офіційно пред"являть висунуті звинувачення.

Раніше, 7 липня, звинувачення в злочинній змові з метою підготувати і здійснити терористичні акти на території Великобританії були пред"явлені іншому підозрюваному 27-річний іракському лікареві Білалу Абдуллі.

Нагадаємо, що всього за підозрою в підготовці і здійсненні терактів в Лондоні і Глазго було затримано вісім осіб: семеро чоловіків, що виявилися лікарями, і одна жінка - лаборант-дослідник.

Терористи мали намір підірвати в людних місцях автомобілі, в багажниках яких знаходилися каністри з бензином і цвяхи, що використовуються як елемент враження.

В п"ятницю 29 липня два споряджених таким чином "Мерседеси" були виявлені в самому центрі Лондона і знешкоджувані саперами. В суботу 30 липня лікар Халід Ахмед і Білал Абдулла спробували протаранити на палаючому автомобілі Jeep Cherokee, скляні двері аеропорту Глазго, але були затримані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Висунуто звинувачення проти другого підозрюваного в терактах в Глазго і Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі