четвер, 17 травня 2007 20:40

Виставку молодої художниці вимагають закрити(ФОТО)

У місті Дрогобичі Львівської області розгоряється скандал навколо виставки молодої художниці Гриці Ерде, яка представила на огляд глядачів цикл "Самки-яйцекладки" - серію графічних мініатюр і живописних робіт, присвячених образу жінки.

Виставка відразу ж викликала грандіозний скандал. Як заявили куратори галереї, представники громадськості і влади міста зараз чинять тиск на дирекцію музею, вимагаючи закрити виставку молодої художниці.

Так, на одній з картин, яка художницею умовно названа "Богоматір", жінка зображена з двома парами грудей.

Реакція публіки виявилася неоднозначною: від захоплення до різко негативних оцінок. Справедливості заради, потрібно сказати, що негативних відгуків було менше.

"Слід пригадати, що "ляпаси суспільному смаку" в різний час роздавали художники, творчість яких згодом стала загальновизнаною класикою: Філонов, Малевич, Гоген, Пікассо і десятки інших, чиї картини з часом увійшли до антології світової художньої творчості", - говорить київська поетесса Світлана Осєєва, що виступила в захист виставки, повідомляє "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Виставку молодої художниці вимагають закрити(ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі