вівторок, 24 червня 2008 12:56

Виставка в Сіднеї: розіп"ятий на бомбардувальнику Христос і кінь під стелею (ФОТО)

У музеї Сіднея MCA проходить виставка сучасного мистецтва. У кожному залі відвідувачі можуть споглядати творіння наших сучасників.

Однією з найбільш приголомшливих є робота сучасного італійського художника Мауріціо Каттелана, який працює в основному в жанрі інсталяції.

Творчість Мауріціо Кателлана носить провокаційний характер. Він прославився своєю роботою "Дев"ята година" (скульптура папи римського, який впав від удару метеорита). Роботу купили за 800 тисяч доларів.

Один з останніх проектів Кателлана - напис "Голлівуд". Він возить різними містами гігантський напис, точно такий, що стоїть в самому Голлівуді. Тобто кожне місто може стати столицею кіноіндустрії - досить лише на видне місце поставити напис.

Але на цей раз художник представив на суд глядачів свою роботу під назвою "Історія Троцького". Творіння являє собою чучело коня в дивній упряжі, якого підвісили до стелі. Вперше робота була показана художником в галереї Тейт на виставці "Абракадабра".

Друга, не менш провокаційна, робота належить аргентинському художникові Леону Феррарі під назвою "Західна і християнська цивілізація".

Аргентинец на цілий зал влаштував величезну пропагандистську інсталяцію. Під стелею - ядерний гриб із застиглої чорної піни, поряд парить Христос, розіп"ятий на американському бомбардувальнику.

На стінах винахідливо зроблені злі карикатури на католицьку церкву. Феррарі узяв випуски офіційної католицької газети Osservatoreromano ("Римський оглядач"), вибрав сторінки з особливо патетичними заголовками і приклеїв до них репродукції старих гравюр, що висміюють їх пафос.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Виставка в Сіднеї: розіп"ятий на бомбардувальнику Христос і кінь під стелею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі