вівторок, 17 липня 2007 20:20

Вища судова рада Лівії відмінила смертний вирок медикам

Вища судова рада Лівії ще напередодні ввечері ухвалила рішення відмінити смертний вирок відносно п"яти болгарських медсестер і палестинського лікаря, звинувачених в умисному зараженні вірусом ВІЛ декількох сотень дітей в Імунологічному центрі лівійського міста Бенгазі. Інформацію про рішення суду розповсюдила софійська радіостанція в екстреному випуску новин.

Рішення Вищої судової ради повинне було бути ухвалене офіційно ще в понеділок, проте до самого вечора в цю інстанцію не надійшов один з ключових документів - угода адвокатів обвинувачених з представниками постраждалих сімей. Згідно з цією угодою, родичі відкликають смертні вироки в обмін на компенсації у розмірі мільйона доларів за кожного зараженого. Також їм пообіцяли, що заражені діти зможуть проходити профілактику в кращих європейських клініках.

Представники постраждалої сторони в понеділок повідомили, що поки не передали цей документ у Вищу судову раду у зв"язку з тим, що на той момент вони не почали отримувати компенсації. За останніми даними, які приводить "Дарик-радіо" у вівторок, виплата компенсацій вже почалася, і їх вже отримали більше 380 сімей. Тому відповідний документ нарешті був відправлений судовим властям.

Засідання Вищої судової ради, на якій буде ухвалено остаточне рішення, повинне пройти у вівторок за закритими дверима не в будинку міністерства юстиції Лівії, а в одному з комфортабельних готелів Тріполі - "Корінтія". Потім в цьому ж готелі повинна пройти прес-конференція, на якій рішення оповістять.

У Вищої судової ради є три шляхи - залишити в силі смертний вирок, відмінити його або пом"якшити покарання, відзначає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Вища судова рада Лівії відмінила смертний вирок медикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі