понеділок, 25 лютого 2008 12:52

Вірменія не поспішатиме з визнанням незалежності Косова

Вірменія не поспішатиме з визнанням незалежності Косова, заявив у понеділок вірменський міністр закордонних справ Вардан Осканян.

"На даний час ми обговорюємо це питання. Одне можу сказати точно – ми не поспішатимемо з питанням визнання чи невизнання Косова. Прийде час і Вірменія озвучить свою позицію", – сказав на прес-конференції Осканян.

Сербська провінція Косово 17 лютого оголосила про свою незалежність.

У Вірменії вважають, що для визнання незалежності Нагірно-Карабахської Республіки існує набагато більше правових підстав, ніж для визнання незалежності Косова.

У 1991 році Нагірний Карабах ще до остаточного розпаду СРСР оголосив про свою незалежність.

Нагірний Карабах до кінця 1980-х років був автономною областю у складі Азербайджану. Потім місцеві законодавці оголосили про самостійність цього утворення, населеного переважно етнічними вірменами. У самопроголошеній республіці почалися етнічні конфлікти, а потім і війна Вірменії й Азербайджану.

З 12 травня 1994 року після підписання в Бішкеку договору про перемир"я в зоні конфлікту припинені воєнні дії, в результаті яких загинуло близько 15 тисяч людей і близько 1 мільйона були змушені покинути свої оселі.

Угода про встановлення режиму припинення вогню дотримується дотепер.

З 1992 року до цього дня тривають переговори з мирного врегулювання конфлікту в рамках Мінської групи ОБСЄ, співголовами якої є США, Росія і Франція, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вірменія не поспішатиме з визнанням незалежності Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі