понеділок, 28 травня 2007 12:45

Випробування системи ПРО в США закінчилися невдачею

У США оголошено про зрив випробувань системи протиракетної оборони (ПРО). Як повідомляє телекомпанія NBC, керівництво вхідного в структуру Пентагону Агентства з протиракетної оборони ухвалило рішення скасувати випробування після того, як під час запуску ракети-мішені, запущеної з цивільного космодрому на острові Кодіак (штат Аляска), стався збій.

"Ціль не набрала достатню висоту", - сказав глава Агентства з ПРО генерал-лейтенант ВВС США Генрі Оберінг, пояснивши, що в цьому випадку система ПРО не спрацьовує через відсутність загрози від такої цілі.

Згідно з його словами, наступне випробування ПРО, яке було заплановано на осінь поточного року, тепер буде зрушено за часом вперед, і Агентство спробує провести його влітку.

Оберінг сказав, що причини збоїв у польоті ракети-мішені зараз встановлюються.

В той же час, неназвані представники Агентства вже повідомили журналістам, що причиною збою могли стати неполадки в роботі двигуна ракети-мішені, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Випробування системи ПРО в США закінчилися невдачею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі