пʼятниця, 11 липня 2008 09:56

Вінський влаштував у Борисполі водний феєрверк

Сьогодні о 6 ранку урочисто здійнявся в небо літак першої бюджетної авіакомпанії в Україні. Квиток з Києва до Львова, Сімферополя та Одеси можна придбати за 79 гривень. Це дешевше, ніж їхати поїздом у купе. Через це традиційні авіакомпанії також почали знижувати ціни.

Рік переговорів, отримання ліцензій, узгодження маршрутів – і перший рейс Київ – Сімферополь, де квитки коштують 79 гривень, став реальністю. Літак "Ейрбас" тільки тиждень тому зійшов з конвеєра. Нові машини – одна з головних вимог для лоу-костерів. Міністр урочисто перерізає стрічку і 177 пасажирів заходять на посадку. Хоча були продані всі квитки, троє людей чомусь не прийшли, за версією міністра – не повірили, що так дешево можна літати.

Київ, Крим, Одеса і Львів – поки лише чотири маршрути, з 15 вересня будуть ще два – до Запоріжжя та Харкова. Також восени планують почати літати і за кордон – до Лондона, Дортмунда і Мілана.

У світі бюджетні авіакомпанії працюють вже 40 років. В Україну вони прийшли тільки зараз, бо на ринок їх просто не пускали. Перший лоу-кост подолав чимало перешкод. Наприклад, цей літак був розмитнений тільки вчора. Україна не має угоди про відкрите небо. Тому кількість компаній, яка може працювати на ринку, обмежена. Це створювало абсурдну ситуацію: з одного боку ніхто не літав, з другого – непомірні ціни на квитки. Тепер вітчизняним монополістам доведеться боротися за пасажира, адже незабаром на ринок вийдуть ще три лоу-костери.

Йосип Вінський, міністр транспорту і зв"язку: "На жаль, така створена система в Україні, коли люди, які працюють і повинні давати послуги, думають не про надання дешевих і якісних послуг, а про свої прибутки. Така держава в нас, на жаль".

Літак у перший рейс проводжали водним феєрверком. Це така світова традиція, коли на ринку з"являється нова компанія або запускають новий маршрут. На "Ейрбас" із двох пожежних машин вилили 8 тонн води, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Вінський влаштував у Борисполі водний феєрверк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі