середа, 23 січня 2008 12:54

Вінський підніме ціни на авіаквитки

Міністерство транспорту і зв"язку розробило проект наказу, згідно з яким змінюються збори у дев"яти аеропортах України.

Відповідний проект наказу "Про встановлення зборів аеропортів за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропортах України" та аналітична записка розміщені на сайті відомства.

Згідно з аналітичною запискою, документ було розроблено у зв"язку з тим, що згаданими аеропортами були надані розрахунки нових ставок зборів аеропортів, проведені на основі витрат 2006 і 2007 років.

Так, в аеропорту "Донецьк" проектом пропонується збільшити збір за обслуговування пасажирів на міжнародному сполученні з 12 до 14 дол., внутрішньому – з 3 до 4,5 дол.

В аеропорту "Запоріжжя" збір за обслуговування пасажирів пропонується встановити у розмірі 10,2 дол. для міжнародних і 4 дол. для внутрішніх сполучень (діючі – 8 дол. і 3 дол.), в аеропортах "Луганськ" і "Харків" - 13 дол. і 3 дол. (діючі – 11 і 2 дол.).

У "Маріуполі" збори пропонується збільшити з 9 до 14 дол. – на міжнародному сполученні та з 2 до 6 дол. – на внутрішньому, у "Чернівцях" – з 9 до 14 дол. – на міжнародному та з 2 до 5 дол. – на внутрішньому.

У аеропорті "Львів" збори на внутрішньому сполученні пропонується підвищити з 2 до 3,5 дол., на міжнародному залишити без змін - 11 дол., "Сімферополь" – з 13 до 14,5 дол. – на міжнародному сполученні та з 2,5 до 3 дол. на внутрішньому, "Одеса" - 14,5 дол. і 3,5 дол. (13 дол. і 3 дол.).

Крім того, збільшуються збори за злет і посадку повітряних суден, за забезпечення авіабезпеки, за наднормативну стоянку.

У Мінтрансі пояснюють: аналіз фінансово-господарської діяльності аеропортів показав, що існуючий розмір ставок зборів аеропортів не компенсує на даний час витрати, які несуть аеропорти при наданні регульованих послуг, що призводить до недоотримання доходів аеропортами та їх збитковості, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вінський підніме ціни на авіаквитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі