Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 19:01

Вінський назвав чотири версії причин аварії гелікоптеру МІ-8

Урядова комісія з розслідування причин катастрофи українського вертольоту Мі-8 у Чорному морі розглядає чотири версії причин аварії.

Про це журналістам у Сімферополі повідомив голова комісії, міністр транспорту і зв"язку України Йосип Вінський.

Перша версія – помилка пілота; друга – погодні умови; третя – технічні несправності і четверта – зовнішнє втручання, сказав Й.Вінський

Міністр зауважив, що до проведення експертиз рано говорити про попередню версію. "Основної версії поки що немає", - сказав він.

Й.Вінський також повідомив, що платформа "Таврида", на яку впав вертоліт Мі-8, "серйозно не постраждала", а злітно-посадочна смуга постраждала в результаті вибуху машини.

За словами міністра, після того, як будуть зібрані фрагменти вертольоту, їх перевезуть в ангар у смт Чорноморське (Крим) для проведення експертиз. І лише після цього відбудеться експертиза на предмет подальшого використання вертолітного майданчика. Й.Вінський зазначив, що, можливо, її доведеться ремонтувати.

Крім того, керівник Мінтрансу повідомив, що зараз на платформі "Таврида", що належить "Чорноморнафтогазу", ведуться всі необхідні роботи, і туди прибувають фахівці.

За словами Й.Вінського, протягом 10 днів комісія планує одержати попередню інформацію про причини трагедії українського вертольоту.

Як повідомлялося, вертоліт Мі-8 розбився 28 квітня під час посадки на плавучу бурову платформу "Таврида" в Чорному морі. На борту вертольота знаходилися 17 співробітників платформи і 3 члени екіпажа, всі вони загинули.

Мі-8 зачепився заднім гвинтом за систему огорожі "Тавриди", перевернувся і загорівся, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вінський назвав чотири версії причин аварії гелікоптеру МІ-8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути