понеділок, 24 березня 2008 12:15

Вінський : Купили люди літаки - літати не вміють

Міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський вважає, що аварія легкого літака під Києвом могла статися через недосвідченість пілота.

Як передає кореспондент, міністр сказав сьогодні журналістам: "На жаль, це вже стає поганим правилом для України: купили люди літаки - літати не вміють".

При цьому він відзначив, що не задоволений роботою Державної інспекції на авіаційному транспорті. "У мене є серйозні претензії до нашої авіаційної інспекції. У мене вчора відбулася зустріч з моїм заступником (головою Державіаадміністрації Олександром Давидовим). Ми вивчатимемо питання контролю, тому що, скажу відверто, таке враження, що як купують права на водіння автомобіля, так можна купити права на право управління льотним апаратом", - відзначив він.

За словами Вінського, одразу ж після аварії авіаційна інспекція виїхала на місце події.

Вінський також повідомив, що доручив експертній групі Мінтрансзв"язку підготувати концепцію організації безпеки на транспорті в цілому.

23 березня літак "Аеропракт-24" здійснював прогулянковий політ і близько 15.30, через невстановлені причини, ввійшов у штопор і врізався в землю в лісосмузі за 42 кілометри від Києва, біля села Наливайківка Макарівського району.

У МНС відзначили, що пожежі на місці падіння літака не було. Кому належить цей літак і хто перебував на його борту, в прес-службі МНС не повідомили.

Пілот і два його пасажири, зокрема одна жінка, загинули. Їхні тіла відправлено на судмедекспертизу.

На місці працюють експерти, які повинні встановити причину авіакатастрофи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вінський : Купили люди літаки - літати не вміють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі