Під час дослідження вони дійшли висновку, що найкорисніші соки - виноградний, яблучний та журавлиний. Вони містять найвищий рівень цих корисних речовин.
Антиоксиданти - природні хімічні речовини, які знижують вразливість клітин до впливу вільних радикалів, що провокують хвороби та старіння.
Дослідники групи харчування університету вивчили різні соки та вміст у них антиоксидантів та інших речовин.
Поліфеноли - дуже могутні антиоксиданти, що допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Вважається, що вони зміцнюють здоров"я і захищають від хронічних захворювань.
Результати дослідження показали, що найбагатший за вмістом та діапазоном поліфенолів - темний виноградний сік, який відрізняється найвищими антиоксидантними властивостями, за силою близькою до червоного вина.
- Не всі фруктові соки однакові. Регулярно включаючи в раціон соки, особливо темний виноградний, грейпфрутовий, неосвітлені яблучний та журавлиний, людина може істотно збільшити споживання фенольних антиоксидантів, не змінюючи звичного режиму харчування, - сказав професор біохімії рослин та харчування Алан Крозьє.
За матеріалами КореспонденТ.net.
Коментарі
4