пʼятниця, 16 березня 2007 14:36

Виноградний, яблучний та журавлиний сік визнали найкориснішіми

Багатий соками раціон може врятувати від хвороби Альцгеймера і багатьох хронічних захворювань, стверджують дослідники університету Глазго, які вивчають корисні якості антиоксидантів.

Під час дослідження вони дійшли висновку, що найкорисніші соки - виноградний, яблучний та журавлиний. Вони містять найвищий рівень цих корисних речовин.

Антиоксиданти - природні хімічні речовини, які знижують вразливість клітин до впливу вільних радикалів, що провокують хвороби та старіння.

Дослідники групи харчування університету вивчили різні соки та вміст у них антиоксидантів та інших речовин.

Поліфеноли - дуже могутні антиоксиданти, що допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Вважається, що вони зміцнюють здоров"я і захищають від хронічних захворювань.

Результати дослідження показали, що найбагатший за вмістом та діапазоном поліфенолів - темний виноградний сік, який відрізняється найвищими антиоксидантними властивостями, за силою близькою до червоного вина.

- Не всі фруктові соки однакові. Регулярно включаючи в раціон соки, особливо темний виноградний, грейпфрутовий, неосвітлені яблучний та журавлиний, людина може істотно збільшити споживання фенольних антиоксидантів, не змінюючи звичного режиму харчування, - сказав професор біохімії рослин та харчування Алан Крозьє.

За матеріалами КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Виноградний, яблучний та журавлиний сік визнали найкориснішіми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі