четвер, 26 липня 2007 15:24

Вінницька "Пора" виходить з мегаблоку "НУ-НС"

Вінницька обласна організація громадської партії "Пора" заявляє про свій вихід із блоку партій "Наша Україна - Народна самооборона".

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.

Відповідно до повідомлення, "Пора" також заявляє, що не буде приймати участі в процесі створення єдиної партії після закінчення позачергових виборів Верховної Ради.

"Події останніх двох років показують, що пропрезидентський проект "Народний Союз Наша Україна", сформований Порошенком, Червоненком, Жванією та іншими псевдолібералами, повністю дискредитований і абсолютно не потрібний країні", - сказано в повідомленні.

"Пора" вважає, що НСНУ не може бути основою для створення нового політичного утворення.

"Дивує також непослідовність і короткозорість колишніх "внутрішньопартійних опозиціонерів" НСНУ, які з великим резонансом вийшли із цієї структури для того, щоб потім знову в неї ввійти й виконати роль ширми в першій десятці для своїх колишніх опонентів", - сказано в повідомленні.

На думку обласної політради "Пори", блок "НУ-НС" застосовується як політична технологія.

"Створена в майбутньому єдина партія скоріше буде нагадувати об"єднання власників печаток, свідоцтв про реєстрацію й партійних організацій, ніж потужну політичну силу", - сказано в повідомленні.

"Пора" також сумнівається, що "НУ-НС" не буде брати участь у формуванні широкої коаліції.

Також "Пора" вважає основною метою "НУ-НС" перемогу над Блоком Юлії Тимошенко.

"Вінницька обласна організація ГП "ПОРА" не розділяє ідеї створення блоку "НУ-НС", залишаючи за собою право самостійно визначатися щодо участі в дострокових виборах", - сказано в повідомленні.

Також "Пора" не підтримує дії колишнього голови політради "Пори" Владислава Каськіва.

"Вінницька обласна організація ГП "ПОРА"...не несе ніякої відповідальності за дії власника печатки, свідоцтва й статуту ГП "ПОРА" Каськіва, який послідовно й методично перетворював партію з активного, контролюючого владу інституту в політичний баласт на догоду "більшим" політичним гравцям", - сказано в повідомленні.

5 липня партії "Народний Союз Наша Україна", "Вперед, Україно!", "Народний рух України", Українська народна партія, Українська республіканська партія "Собор", Християнсько-демократичний союз, "Європейська партія України", "Пора", Партія захисників Вітчизни й Конгрес українських націоналістів домовилися створити об"єднання демократичних сил на позачергові вибори Верховної Ради, а потім об"єднатися в одну партію.

Пізніше КУН висловився проти створення партії з блоку "Наша Україна-Народна самооборона", повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька "Пора" виходить з мегаблоку "НУ-НС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі