вівторок, 29 січня 2008 15:34

Винищувач ВПС Азербайджану зазнав аварії

Винищувач МІГ-29, що належить міністерству оборони Азербайджану, впав у вівторок в Каспійське море в 60 км. від узбережжя. Про це повідомило конфіденційне джерело. Проте за даними "Інтерфаксу", винищувач впав в передмісті Баку - селищі Зейналабдіна Тагієва.

За даними ИТАР-ТАСС, катастрофа сталась близько 13:00 за місцевим часом. Даних про жертв джерело не має. У цьому селищі знаходиться військовий аеродром.

Як заявило джерело в правоохоронних органах республіки, на місці падіння ведуться пошуково-рятувальні роботи силами МНС Азербайджану. На борту літака, марку якого він не уточнив, знаходилися два пілоти. Літак виконував тренувальний політ.

У міністерстві оборони Азербайджану дану інформацію поки не підтвердили.

Відзначимо, в 1988 році МІГ-29 був вперше представлений на міжнародному авіасалоні у Фанборо. Цей тип винищувачів активно поставлявся на експорт. Азербайджан має на бойовому чергуванні 48 винищувачів МІГ-29.

Він призначений для ведення повітряного бою, хоча і здатний завдавати ударів по наземних цілях. Фронтовий винищувач МІГ-29 призначений для знищення повітряних цілей, головним чином в межах радіолокаційного поля управління, а також для ураження наземних цілей з застосуванням некерованих засобів ураження в умовах візуальної видимості, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Винищувач ВПС Азербайджану зазнав аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі