четвер, 09 травня 2019 11:17

"Вимір цієї перемоги - мільйони життів" - Порошенко звернувся до українців

"Вимір цієї перемоги - мільйони життів" - Порошенко звернувся до українців
Президент Петро Порошенко привітав українців зі святом перемоги над нацизмом. Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Сьогодні ми з гордістю вшановуємо усіх людей старшого покоління, яким випало пройти крізь смертельний вогонь Другої світової війни. Величний подвиг і жертовність українського народу, що зробив вагомий звитяжний внесок у розгром нацистів та їхніх сателітів, справедливо визнано історією та міжнародним співтовариством", - йдеться в офіційному зверненні глави держави.

Він зазначив, що саме на території України були розгромлені добірні військові з'єднання ворога й остаточно вирішилася подальша доля війни.

"Людський вимір ціни цієї перемоги - мільйони життів наших земляків, які не повернулися з фронтів. Концтаборів, каторжних робіт, розстріляних і закатованих, передчасно померлих від ран, голоду та репресій у повоєнні роки. Вічна і світла пам'ять загиблим", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійцям ООС на передовій збільшили виплати

"П'ять років поспіль нащадки уславлених переможців нацизму зі зброєю захищають свободу українського народу від російської агресії. Східні терени України перетворилися на форпост мирної об'єднаної Європи. Не допустимо повторення ще однієї масштабної війни на європейському континенті", - заявив глава держави.

Президент висловив глибоку вдячність за бойові подвиги і трудові звершення ветеранам війни, побажав їм міцного здоров'я, сімейного затишку та добробуту.

Невдовзі національний календар державних свят в Україні поповниться Днем свободи совісті та віросповідання. Його запровадження ініціювала Всеукраїнська Рада релігійних об'єднань за сприяння Українського інституту національної памʼяті.

Зараз ви читаєте новину «"Вимір цієї перемоги - мільйони життів" - Порошенко звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі