понеділок, 22 вересня 2008 16:44

Викрадачі вимагають $15 млн за захоплених в Єгипті туристів

Викрадачі, що захопили іноземних туристів на півдні Єгипту, вимагають за їх звільнення викуп в 15 мільйонів доларів, передає РИА Новости.

Раніше міністр туризму Єгипту Зухейр Гарана підтвердив, що з викрадачами 11 іноземних туристів і чотирьох єгиптян ведуться переговори про звільнення.

Єгипетські власті не виключають, що викрадачі вже могли доставити іноземних туристів в труднопрохідні гірські райони в сусідньому Судані. За даними ряду ЗМІ, туристів захопили в минулу суботу або неділю під час поїздки по єгипетській пустелі уздовж кордону з Суданом.

У викраданні туристів брали участь четверо озброєних чоловіків в масках. Вони зупинили чотири автомобілі, що перевозили туристів, і наказали їм рухатися у бік суданського кордону.

Викрадачі не відносяться до яких-небудь екстремістських угрупувань, а є звичайними бандитами.

Серед заручників п"ятеро німців, п"ять італійців, один румун і четверо єгиптян. Повідомляється, що в заручниках опинився і власник туристичної компанії, що організувала цю екскурсію по пустелі. Саме йому вдалося зв"язатися з сім"єю по телефону і повідомити про те, що трапилося.

Зараз ви читаєте новину «Викрадачі вимагають $15 млн за захоплених в Єгипті туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі