вівторок, 11 грудня 2007 13:50

Використання мила загрожує смертельними захворюваннями

Дослідження Каліфорнійського Університету в Девісі довели, що масово використовуваний компонент мила, шампуня, лосьйонів та інших косметичних засобів для вмивання здатний украй негативно вплинути на здоров"я людини.

Як повідомляє NEWSru, йдеться про антибактеріальну речовину триклокарбан, який в Північній Америці, Європі та Азії протягом майже півстоліття застосовується при виробництві косметичних і миючих засобів. Лабораторні досліди показали, що триклокарбан негативно впливає на ендокринну систему піддослідних щурів і людських клітин.

Раніше було доведено, що речовини, що володіють подібними властивостями, сприяють виникненню онкологічних захворювань, знижують репродуктивні здібності, а у дітей здатні викликати патології в розвитку.

Нагадаємо, раніше дослідження засобів для умивання показали, що антибактеріальне мило захищає від інфекцій нітрохи не краще звичайного. Проте всі сорти антибактеріального мила містять один активний інгредієнт - триклозан. У американських лікарнях концентровані розчини триклозану часто використовуються як дезинфікуючий засіб.

Ученим також стало відомо, що є вірогідність зв"язку між використанням дезодорантів і виникненням у жінок раку грудей: великі дози алюмінію, з якого на 90% складається речовина більшості дезодорантів, були виявлені в тканинах онкологічних хворих, які піддалися ампутації молочних залоз, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Використання мила загрожує смертельними захворюваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі