четвер, 21 червня 2007 13:42

Викопали автомобіль, який 50 років знаходився під землею (ФОТО)


На 15 червня 2007 року було заплановано витягання з могили Plymouth Belvedere, заритого у далекому 1957 році. Всі 50 років, що автомобіль провів під землею, гробницю прикрашала пам"ятна табличка, яка сповіщала про воскресіння.

Організатори, за старою доброю американською традицією, зробили з підняття машини ціле шоу. Вердикт: автомобіль, хоч і неабияк постраждав, та все ж уцілів. Принаймні, іржаві залізяки нагадують саме автомобіль, а не купу непотребу. Але покататися на старовинному Плімуті вже навряд чи вийде. У звіті про цю подію повідомляється, що завести машину робочим не вдалося, зате вийшло накачати колеса.

Перед тим, як  витягувати бідолаху, робочим довелося відкачувати воду з "басейну", в якому нещасний Plymouth пролежав довгих 50 років. З додаткових відомостей відомо, що місцями зберігся хром, яким виблискував похований у 57 році. З багажника археологи витягнули іржаву каністру з бензином і не менш іржаві банки пива Shlitz. Щодо численного жіночого приладдя, яке зберігалося у бардачку, то логічно було б припустити, що вони уціліли. Але ні. З ящика витягли на світ божий якусь злиплу масу і, не знаючи історію цього злитка, ні за що неможливо здогадатися, що це було. Дамські сумочки зруйновані настільки, що відкриватися категорично відмовлялися.
Зате збереглися бочечки з картками, на яких предки сучасних жителів Талси передбачали майбутнє, — вони загадували, якою буде кількість жителів міста через 50 років. Тепер спеціальна комісія займеться їх розгляданням і через кілька днів оголосить переможця. Ним стане той, хто зробив найбільш точний прогноз. Самому прозорливому і дістанеться приз  –відкопаний нетранспортний засіб, повідомляє drive.ru.

Зараз ви читаєте новину «Викопали автомобіль, який 50 років знаходився під землею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі