пʼятниця, 29 серпня 2008 12:58

Військовослужбовцям РФ вручать медалі "За примушення до миру"

Для учасників миротворчої місії в Південній Осетії та Абхазії установлена неурядова громадська медаль "За примушення до миру", повідомив в п"ятницю голова Комісії з нагородження громадськими нагородами і пам"ятними знаками Михайло Моїсеєв, повідомляє NEWSru.com.

"Ця громадська нагорода установлена спеціально для моральної підтримки учасників миротворчої операції з примусу Грузії до миру та ліквідації гуманітарної катастрофи в Південній Осетії", - зазначив він.

Нагорода вручається військовослужбовцям Озброєних сил РФ і російського миротворчого контингенту, що виконує миротворчу місію в зоні грузино-південноосетинського конфлікту, військовослужбовцям і ополченцям Південної Осетії та Абхазії, а також всім, хто активно сприяє проведенню гуманітарної місії в цьому регіоні.

На лицьовій стороні знов установленої медалі зображена колона російської бронетехніки на фоні гір. На її оборотній стороні в обрамленні лаврового вінка поміщений напис - "За примушення до миру" і "Серпень 2008".

На думку Михайла Моїсеєва, громадські організації та об"єднання країни не можуть залишатися байдужими до того, що відбувається в північно-кавказькому регіоні. "Медалі будуть готові до середини вересня, тоді ж може початися і їхнє вручення", - інформував голова Комісії. Він уточнив, що їх виготовлення проводиться з позабюджетних та спонсорських коштів.

"Медаль "За примушення до миру", установлена Комісією з нагородження громадськими медалями та пам"ятними знаками - це позитивний відгук суспільства на дії Росії в районі грузино-південноосетинського конфлікту", - вважає заступник глави Держдуми РФ Олександр Бабаков. На його думку, "учасники бойових дій, які зіткнулися з віроломністю грузинської сторони і всі, хто надавав і надає допомогу жителям Південної Осетії та Абхазії можуть по праву називатися героями". "Упевнений, що нагороджені цією медаллю будуть з гордістю її носити", - сказав парламентарій, висловивши надію, що "медаль вручать учасникам тільки цього конфлікту і більше подібних приводів для нагородження не буде".

Комісія з нагородження громадськими нагородами та пам"ятними знаками була утворена в 2005 році за ініціативою Регіональної громадської організації "Академія російської символіки "МАРС". Одним з її основних завдань є установа неурядових медалей за зверненням російських громадських союзів та організацій, з максимальним дотриманням історичних традицій і нормативно-правової бази РФ.

Зараз ви читаєте новину «Військовослужбовцям РФ вручать медалі "За примушення до миру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі