субота, 28 червня 2008 14:13

Військові Шрі-Ланки знищили 40 бойовиків-"тигрів"

Сорок бойовиків знищені й троє військовослужбовців загинули при збройних зіткненнях між урядовими військами Шрі-Ланки й членами сепаратистського угруповання "Тигри звільнення Тамил Ілама" (ТЗТІ) на півночі країни.

За словами бригадного генерала Удаи Нанаяккари, у п"ятницю після зіткнення із сепаратистами, у результаті якого знищені 28 бойовиків і загинув один солдат, урядові війська взяли під контроль населений пункт Анданкулам в області міста Маннар.

Під час інших зіткнень знищені ще 12 сепаратистів і загинули два військовослужбовці.

Протистояння між ТЗТІ й урядом Шрі-Ланки триває з 1983 року. Сепаратисти ведуть збройну боротьбу за державотворення в населених переважно тамілами північних і східних районах острова.

Після того, як півроку назад ланкійская армія повернула контроль над східною частиною острова, основні сили зосереджені на боротьбі з ТЗТІ на півночі острова. Усього за останні два роки владі вдалося на дві третини скоротити територію, що перебуває під контролем бойовиків.

У цей час запеклі бої йдуть уздовж лінії зіткнення сил на околицях міст Маннар, Вавуния, Джафна й північно-східному районі Велиоя.

З початку конфлікту загинули більше 70 тисяч людей.

6 червня з вини ТЗТІ у передмісті столиці Шрі-Ланки Коломбо в п"ятницю вибухнув переповнений автобус. Від вибуху постраждали, щонайменше, 40 осіб, ще 21 загинула. Другий за день вибух стався в приватному автобусі в місті Полголла, поранення отримали щонайменше 6 людей, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Військові Шрі-Ланки знищили 40 бойовиків-"тигрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі