четвер, 14 вересня 2023 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська звільняють окуповані території: що відбувається на фронті

Війська звільняють окуповані території: що відбувається на фронті
Українська артилерія за добу знищила низку об'єктів ворога. Фото: eastnews.ua

Українські війська ведуть оборону на сході та півдні України.

Триває наступальна операція на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямках, пише Генштаб у ранковому зведенні 14 вересня.

"Сили оборони знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах", – йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотниками уразили один пункт управління, один зенітно-ракетний комплекс, один район зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 15 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та станцію РЕБ противника.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник утримує угруповання військ прикриття державного кордону. Проводить диверсії у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

Куп'янський та Бахмутський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ у районах північно-східніше Берестового Харківської області, Білогорівки Луганської області та Богданівки Донецької області. Сили оборони у ході наступальних дій мали частковий успіх у районах Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області.

Авдіївський, Мар'їнський та Шахтарський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські війська стійко тримають оборону Мар'їнки. Протягом минулої доби ворог здійснив там 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Всі атаки ворога у районах Малої Токмачки та Вербового Запорізької області закінчилися для окупантів великими втратами у живій силі та техніці. Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога, ведуть штурмові дії та відвойовують нашу землю.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони ведуть наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади та наносити успішне ураження по тилах противника.

Росія втратила в Україні понад 200 тис. військових. Заяви РФ про те, що Україна нібито відповідальна за продовження агресії є проєкцією поведінки країни-окупанта, заявив на засіданні Ради безпеки ООН представник Великої Британії Фергус Екерслі.

Зараз ви читаєте новину «Війська звільняють окуповані території: що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі