середа, 17 жовтня 2007 14:49

Війська Сомалі штурмом узяли офіс ООН

Урядові війська Сомалі штурмом узяли офіс ООН у Могадішо і заарештували голову міського відділення Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Ідріса Османа (Idris Osman), передає агентство Reuters.

Прес-секретар Світової продовольчої програми ООН Пітер Смердон (Peter Smerdon) підтвердив факт арешту і заявив, що його організація веде переговори із цього приводу з владою Сомалі. Можливі причини арешту Ідріса Османа не називаються. З свого боку, Reuters повідомляє, що представники Всесвітньої продовольчої програми не раз скаржилися на те, що військові дії між урядовими військами, яких підтримує армія Ефіопії, і ісламськими збройними формуваннями перешкоджають доставці гуманітарної допомоги у регіон.

На початку 2007 року бойовики з угрупування "Союз ісламських судів" були вибиті урядовими військами із столиці Сомалі Могадішо. Проте у ряді провінцій ісламісти продовжують чинити збройний опір.
Зараз ви читаєте новину «Війська Сомалі штурмом узяли офіс ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі