середа, 20 лютого 2008 09:25

Війська НАТО заблокували кордон Косова

Війська НАТО заблокували кордон Косова
Натовські війська блокували північний кордон Косова, після того, як серби, протестуючи проти оголошення незалежності краю, підпалили митні і поліцейські пости.

Миротворчі сили KFOR, що складаються в основному з військовослужбовців країн НАТО, закрили північний кордон Косово після безладів. Як підкреслили представники миротворців, поки планується закрити кордон на 24 години.

Американські солдати, що входять в KFOR, перекрили основну дорогу з Косово до Сербії, а естонські і французькі - до Чорногорії.

Таким чином, населена переважно сербами північ Косова опинилася відрізана від Сербії.

Сербські національні збори Косово і Метохії раніше звернулися до офіційних властей Сербії з вимогою прийняти адекватні заходи, направлені на підтримку сербської меншини, що залишається на території краю. Реакції Бєлграда на цю вимогу, так само як і оцінки інцидентів в сербських анклавах Косово поки не послідувало.

Нагадаємо, у вівторок, 19 лютого, група сербів, використовуючи техніку і вибухівку, знесла блокпост на півночі Косово, протестуючи проти проголошення краєм незалежності 17 лютого, повідомляє телерадіокорпорація ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Війська НАТО заблокували кордон Косова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі