пʼятниця, 20 липня 2018 06:06

Вийшов із СІЗО: За родича Каськіва внесли заставу

Вийшов із СІЗО: За родича Каськіва внесли заставу
Колишній голова Держінвестпроекту Владислав Каськів. Фото: Радіо Свобода

Двоюрідний брат колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва вийшов зі слідчого ізолятора.

За Олександра Матковського внесли заставу в сумі 2,6 млн гривень, пише "Лівий Берег".

Співрозмовник агентства не уточнив, хто саме вніс за нього заставу, але схиляється до того, що це зробили родичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брата Каськіва заарештували і призначили заставу

23 червня суд заарештував двоюрідного брата Каськіва і встановив заставу в 2,6 млн гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила про більш високу суму застави - понад 17 млн гривень.

Олександра Матковського підозрюють у скоєнні злочину за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 27 (види співучасників) КК України.

Детективи НАБУ вважають його причетним до розкрадання 259,2 млн гривень бюджетних коштів.

21 червня 2018 р. про підозру у скоєнні злочину за аналогічними статтями повідомлено рідного брата екс-глави "Держінвестпроекту" Олександру Каськіву.

У 2012 році з державного бюджету України виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів. Зокрема, проекту "Якісна вода". Він передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води. І "Олімпійська надія-2022", за яким повинні бути зведені інфраструктурні об'єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні.

Через розкрадання частини коштів - 259,2 млн грн з виділених 500 млн - проекти так і не були реалізовані.

В цілому у вчиненні кримінального правопорушення, яке досліджується в рамках вказаного кримінального провадження, зараз підозрюють 9 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов із СІЗО: За родича Каськіва внесли заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі