понеділок, 06 квітня 2020 20:38

Вийшов без маски - заплати 17 тис. Вивіз маски - все О.К. - Геращенко розкритикувала уряд

Вийшов без маски - заплати 17 тис. Вивіз маски - все О.К. - Геращенко розкритикувала уряд

У Зеленського вирішили спростити собі життя і перекласти відповідальність за нерозповсюдження коронавірусу на громадян. Про це сказала співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко у своєму відеоблозі.

"Європейська Солідарність на засіданні фракції обговорює останні дії уряду і те, наскільки рішення Кабінету міністрів Зеленського відповідає викликам часу і дійсно сприяє нерозповсюдженню епідемії. Ми бачимо, що команда Зеленського основну відповідальність покладає на самих українців. Ніхто не відповів за вивіз масок з України, зате українець, який не зміг купити маску і вийшов без неї до сусіднього магазину, заплатить штраф у 17 тисяч гривень", – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що також ніхто не відповів за те, що в розпал епідемії коронавірусу без бюджету залишилися ті науково-дослідні установи, які працюють над вітчизняними тестамита противірусними препаратами.

"Зате ми бачимо, що репресивні органи – прокуратури і інші силові структури – залишаються з дуже великим фінансуванням, а ще й ухвалені такі заходи, які просто створюють можливість для корупції, для того, щоб брати хабар, якщо людина не хоче або не може заплатити ці 17 тис. грн",- зауважила співголова фракції.

Вона наголосила, що для боротьби з епідемією необхідно максимально намагатися встановити всіх хворих людей

"Для цього потрібно проводити широке тестування. В сусідній Білорусі вже 40 тис. людей пройшли відповідні тести, в сусідній Польщі понад 80 тис поляків так само пройшли тести на коронавірус. В Україні, куди ми пам'ятаємо Зеленський змість обіцяних 1 млн тестів, завіз поки що 250 тис тестів, статистика говорить, що пройшли ці тести тільки кілька тисяч українців, менше 10 тисяч", – сказала Геращенко.

На думку Ірини Геращенко, влада хизується тим, що в Україні менше розповсюдження епідемії і менше захворюваних на коронавірус.

"Я хочу задати запитання – якщо у вас тільки кілька тисяч людей здали ці тести, чи ви відповідаєте за рівень діагностики в Україні? Очевидно, що коли є карантин, має бути широке тестування для того, щоб встановити всіх хворих, за цим тестом визначити все коло спілкування, самоізолювати людей, які контактували з хворим, а хворому надати повне необхідне лікування", – додала парламентар.

За її словами, велике занепокоєння викликає те, що відбувається з українською медициною – медики не захищені, без відповідних захисних костюмів, а деякі лікарні, які визнані не опорними у боротьбі з коронавірусом, залишилися навіть без спирту, рукавичок і масок.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов без маски - заплати 17 тис. Вивіз маски - все О.К. - Геращенко розкритикувала уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі