пʼятниця, 03 жовтня 2008 11:47

Війна в Осетії змусила Путіна збільшити військовий бюджет

Комітет Держдуми з оборони розробив проект поправок до вже прийнятого в першому читанні бюджету РФ на 2009-2011 роки. Згідно поправкам, військові витрати бюджету в 2009 році повинні бути збільшені як мінімум на 68 мільярдів рублів в порівнянні з первинними планами. Про це в п"ятницю пише газета "Комерсант", що називає зростання військових витрат платою за серпневу військову операцію в Південній Осетії.

Комітет з оборони пропонує в 2009 році додатково виділити на будівництво спеціальних і військових об"єктів 24,6 мільярда рублів (раніше були затверджені 24,7 мільярда). Витрати на матеріально-технічне забезпечення Міноборони передбачається збільшити на 39,8 мільярдів рублів (у першому читанні на ці цілі було вирішено направити 64,6 мільярда). З 6,6 до 10 мільярдів планується збільшити витрати на капітальний ремонт казарм.

За відомостями "Комерсанта", в Думі з кінця серпня обговорювали збільшення військових витрат, пов"язане з війною в Південній Осетії, проте конкретні цифри були названі тільки днями прем"єр-міністром РФ Володимиром Путіном. Прем"єр заявив: "Пропоную додатково виділити 80 мільярдів рублів на закупівлю нової військової техніки і розміщення її в тих районах, де ми будемо вважати доцільним це зробити".

Нагадаємо, після того, як РФ зірвала грузинську військову "операцію з відновлення конституційного порядку" і першою з країн світу визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії, між Росією і цими республіками були підписані договори про дружбу і співпрацю. Дані договори, зокрема, передбачають, що Росія може розміщувати на територіях республік військові бази. Крім того, РФ допомагатиме новим державам з охороною кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Осетії змусила Путіна збільшити військовий бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі