середа, 02 грудня 2009 15:22

Відставка року в американському автопромі

Відставка року в американському автопромі
Фрітц Хендерсон, керуючий найбільшим в США автомобільним концерном General Motors, йде у відставку з поста генерального директора компанії.

Його місце, як повідомили в GM, на тимчасовій основі займе нинішній глава ради директорів компанії Ед Уїтакер. Пошук постійного керівника поки триває.

Хендерсон узяв на себе керівництво найбільшим автовиробником в США в кінці березня цього року після того, як адміністрація президента США Барака Обами добилася усунення попереднього керівника компанії - Ріка Вагонера.

Потім GM пройшла процедуру банкрутства і реструктуризації. Отримавши від держави багатомільярдні позики, корпорація змогла захиститися від кредиторів.

У липні цього року General Motors завершила реструктуризацію. За тримісячний період, який завершився 30 вересня, їй вдалося навіть на 6% збільшити збут автомобілів в Китаї. "Нас чекає ще серйозна робота, проте сьогоднішні результати є доказом тієї твердої бази, яку ми створюємо для нової GM, - наголошувалося в поширеній у вересні заяві Хендерсона.

General Motors також оголосила про те, що в грудні почне погашати наданий корпорації американським урядом заїм в 6,7 млрд доларів і може повністю виплатити його до кінця 2010 року.

Правда, кошти на виплату цього кредиту, термін погашення якого закінчується лише через п"ять років, GM розраховує отримати у фондах, що також фінансуються за рахунок державних позик, передає ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Відставка року в американському автопромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі