понеділок, 07 липня 2008 12:55

Відрізаний під час операції член оцінили в півмільйона євро

Румунський суд засудив доктора Наума Сіому до виплати 500 тисяч євро чоловікові, який позбувся члена під час операції на яєчку. Згідно з матеріалами справи, в ході операції Сіому помилився і випадково надрізав сечовипускальний канал, після чого, в нападі гніву, розрізав член пацієнта на декілька частин.

Виступаючи в суді, лікар заявив, що втратив контроль над емоціями через особисті обставини.

Окрім виплати крупної компенсації постраждалому, хірург засуджений до одного року позбавлення волі з відстроченням виконання вироку. До трагічного інциденту Наум Сіому, професор анатомії, вважався одним з найдосвідченіших співробітників Бухарестського госпіталю невідкладної допомоги.

Румунські пластичні хірурги спробували виправити наслідки непрофесійних дій колеги, замінивши відрізаний орган фрагментом м"яза, узятого з руки хворого. Втім, пересаджений м"яз здатний виконувати лише естетичну функцію.

"Не потрібно бути експертом, щоб зрозуміти, в якому стані знаходився 33-річний постраждалий", - заявив журналістам адвокат колишнього пацієнта доктора Сіому Міхай Оларіу, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Відрізаний під час операції член оцінили в півмільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі