пʼятниця, 27 червня 2008 08:13

Відреставровано царську браму Софійського собору

Національний заповідник "Софія Київська" відреставрував срібну царську браму головного вівтаря Софійського собору. Про це повідомив головний художник-реставратор заповідника Анатолій Остапчук. Реставрація здійснювалася в Польських майстернях з реставрації пам"ятників старовини в Кракові, повідомляють "Українські новини".

По словах Остапучка, браму доставлять у заповідник 27 червня, після чого одразу почнеться її монтаж в іконостасі Софійського собору.

Заповідник планує приурочити відкриття експонування брами до 1020-ліття хрещення Київської Русі, святкування якого відбудеться 26-27 липня.

У березні президент України Віктор Ющенко видав указ про урочисте святкування в Україні протягом липня - серпня 2008 року 1020-ліття хрещення Київської Русі. Буде створений Організаційний комітет з підготовки до святкування, його керівником призначено главу СП Віктора Балогу, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Відреставровано царську браму Софійського собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі