середа, 09 лютого 2011 10:10

Відправивши миротворців у Кот-д'Івуар, ми дали їм квиток на війну - Гриценко

Відправивши миротворців у Кот-д'Івуар, ми дали їм квиток на війну - Гриценко

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко не хоче, щоб Україна перетворилася на миротворче таксі за викликом.

Про це він заявив, коментуючи підписання президентом ухваленого парламентом законопроекту про направлення трьох ударних вертольотів і посилення миротворчого контингенту України в Кот-д'Івуарі. Гриценко переконаний, що це не та ситуація, де миротворчість працює на боєздатність нашої армії, на авторитет.

"Це принципово інша ситуація. Ми вперше направили бойовий підрозділ. Це ударні вертольоти з ракетами і стрілецькою зброєю, які направляються в Кот-д'Івуар, коли там, за оцінками генсека ООН, ситуація близька до громадянської війни. Ми фактично дали українським солдатам квиток на війну", - зауважив екс-міністр оборони, повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ".

За його словами, від посилення миротворчого контингенту в Кот-д'Івуарі Україна не отримає жодних дивідендів.

"Президент отримає плюсик від міжнародного співтовариства, що нібито він зробив внесок у безпеку. І все", - сказав Гриценко.

Як повідомлялося, 4 лютого 2011 ВР ухвалила закон про схвалення рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), який набув чинності указом президента України Януковича, про направлення українського миротворчого контингенту в Кот-д'Івуар.

7 лютого президент України Віктор Янукович підписав закон про направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар.

Зараз ви читаєте новину «Відправивши миротворців у Кот-д'Івуар, ми дали їм квиток на війну - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі