четвер, 29 жовтня 2020 15:50

"Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова" - у Києві пройде акція протесту

"Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова" - у Києві пройде акція протесту
Акція протесту відбудеться о 9:00. Фото:pinterest.com

30 жовтня у Києві під стінами Конституційного суду України пройде акція протесту: "Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова".

Акцію організували шість громадських організацій, серед яких Центр протидії корупції, Рух опору капітуляції, Фундація DEJURE, Transparency International Ukraine, Автомайдан, Ю-Контрол. Захід анонсували у Facebook.

"Конституційний суд продовжує знищувати антикорупційні інституції. Вчорашнє рішення щодо скасування відповідальності за брехню в деклараціях чиновників - одне з таких.
Своїми рішеннями судді КСУ надають індульгенцію для сотень чиновників-корупціонерів, а також ставлять під загрозу безвіз, критично важливу фінансову допомогу від європейських інституцій та європейський напрям розвитку України", - написали в анонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС можуть призупинити безвіз для України

Організатори закликали громадян приєднатися до акції протесту о 9:00 біля будівлі КСУ. Більше тисячі людей вже відповіли, що готові приєднатися до заходу.

27 жовтня Конституційний суд визнав статтю, що передбачає покарання за недостовірне декларування, неконституційною. 29 жовтня глава держави скликав термінове засідання РНБО для обговорення нових загроз та викликів національній безпеці та обороні країни. Народний депутат Ярослав Юрчишин підготував заяву до генпрокурора про ймовірний злочин суддів Конституційного суду України.

Зараз ви читаєте новину «"Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова" - у Києві пройде акція протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі